ROUTE 50 – Hoe twijfel je kracht kan geven – met Joris Hessels


“Ik ben eigenlijk een blije, optimistische mens en ik kan heel veel goeds zien in andere mensen en heel veel geven, maar voor mezelf ben ik de grootste criticus en het zal zelden goed genoeg zijn voor mij.” – Joris Hessels


Route 50! Een bijzondere aflevering.

En natuurlijk voor deze aflevering een bijzondere gast. Joris Hessels


En die gast kennen jullie vast en zeker van TV. Hij was te zien in zijn eigen realityprogramma Gentbrugge en hij is onderdeel van een knotsgek duo Radio Gaga. Waar ze met een zelfgebouwde mobiele radiostudio naar verschillende locaties in België trokken om er enkele dagen bijzondere gesprekken te voeren. Het lijkt wel een beetje op onze podcast.


Een vrolijke en energieke verschijning zit tegenover ons in onze podcaststudio. Joris is introvert en houdt ervan om met mensen op een dieper niveau te connecteren. Hij praat openhartig over zijn onzekerheid en toont ons zijn kwetsbare kantjes. 


Vanaf 4 januari is Joris te zien in het nieuwe Canvasprogramma De Avonden

Joris elke maandag en donderdag te zien in het gloednieuwe canvas programma De Avonden. Benieuwd waar het programma over gaat? Luister dan zeker verder, Joris licht al een tipje van de sluier op in deze aflevering.


Veel luisterplezier!


Waarom moet je deze podcast beluisteren? Je ontdekt

 • Waar Joris het meeste energie uit haalt.
 •  Wanneer is het eigenlijk goed genoeg en hoe ga je om met perfectionisme.
 • Hoe twijfel je ook kracht kan geven.
 • Hoe focus op de juiste dingen alles kan veranderen in je leven.
 • Het verband tussen het pygmalion effect en mensen die boven zichzelf uitstijgen.

“Verbinding maken met mensen vind ik zo belangrijk omdat ik een ongelofelijke heilige schrik heb om alleen te vallen, om niet getroost te worden of geen erkenning te krijgen. Mijn grootste angst is diepe eenzaamheid”

Joris Hessels

9 inspirerende wijsheden van Joris voor een waardevol leven


 1. Ik haal het meeste energie uit de verbinding met andere mensen. Dat warme, menselijke contact is essentieel om mij goed te kunnen voelen.
 2. Je moet kunnen falen en fouten maken want daar zit voor ons als mens de meeste groei in.
 3. Gun jezelf de tijd en ruimte om te zijn wie dat je bent en je omgeving kan je daar in helpen, maar soms ook in tegenwerken.
 4. Focus je op de dingen die wel goed gaan.
 5. Geef vertrouwen aan mensen en kijk naar hun kwaliteiten en sterktes. Het helpt als je tegen mensen zegt: “ Je kunt dat”. Door dit te doen stijgen mensen boven zichzelf uit.
 6. Nuance is heel belangrijk bij mentale kwetsbaarheid. Er bestaat niet 1 vorm van burn-out, depressie. Het is zo belangrijk om dit te omringen met liefde en dat we daar op een niet dwingende manier kunnen over praten.
 7. We krijgen heel veel aangeleerd wat onze groei in de weg zit. Maar het is nooit te laat om af te leren en te kiezen voor je eigen groei, ongeacht wat er gebeurd is in je jeugd.
 8. Therapie is voor mij heel belangrijk om mijn gedachtepatronen te doorbreken. Door de goeie vragen die de therapeute stelt, schudt ze mij wakker en laat mij inzien dat ik een goed mens ben. En kan ik die zachtheid en mildheid meer toelaten bij mezelf.
 9. Geluk is voor mij in mijn kracht staan en te durven “zijn”.

Beluister deze aflevering: