Over onze podcast

https://www.radioviainternet.nl
Waarom de podcast?

Er is niet één weg naar geluk en succes, iedereen heeft zijn eigen route. Wij willen mensen – liefst zo veel mogelijk – in(fo)spireren bij hun persoonlijke zoektocht naar geluk en succes.

We leven in een tijd waarin veel mensen aan zichzelf twijfelen en zich niet lekker in hun vel voelen. Maar als we om ons heen kijken zien we ook dat veel mensen zich steeds meer bewust worden van de mogelijkheden die het leven biedt en zichzelf willen heroriënteren om hun juiste levenspad te bewandelen. En dat is voor ons, Timothy en Tom, niet anders.

Persoonlijke ontwikkeling is nog geen schoolvak. Jammer, heel jammer, want er valt zo veel te leren! Onze TIM/TOM podcast betekent gegarandeerd een meerwaarde voor iedereen die nieuwe persoonlijke horizonten wil ontdekken.

Waar gaan we het over hebben?

Uiteraard over geluk en succes. Maar ook over liefde, stress, zingeving, geld, seksualiteit, burn-out, depressie, angst, verslavingen, status, ego, werk, ondernemen, doelen stellen, leiderschap, groei, focus, meditatie, denken, ontspanning, energie, je persoonlijke missie, innerlijke rust, verdriet, vreugde, vrije wil, pijn, plezier, relaties, ziekte, geloof, opvoeding, gezondheid, vitaliteit, therapie, hypnose, talent, conflicten, humor, bewustzijn, religie, zen-zijn, yoga, mindfulness, … geen onderwerp blijft onbesproken. We gaan samen op zoek naar de geheimen achter geluk en succes. Dit doen we met een gezonde dosis energie en humor.

  • “Wat zijn de ingrediënten voor een gelukkig leven?”
  • Op deze vraag en vragen als:
  • “Hoe kan je je droom realiseren?”
  • “Hoe word je succesvol door te doen wat je leuk vindt?”
  • “Wat maakt nu dat sommige mensen de top bereiken in het leven?”
  • ontdek je gegarandeerd het antwoord tijdens onze podcasts. 


Wat mag je van ons verwachten?

Kort gezegd: een uur vol inspiratie en mooie inzichten. Je mag je verwachten aan een aaneenschakeling van levenslessen, praktische tips, onze inzichten uit persoonlijke ontwikkelingsboeken en de waardevolle praktijkervaringen van onze gasten. Want ja, we nodigen ook steevast iedere keer een gast uit voor een boeiend interview.  We gaan in gesprek met inspirerende schrijvers, ondernemers, coaches, onderzoekers, acteurs, sporters… op zoek naar de juiste mindset, strategieën en best practises. Wij zijn benieuwd wat we van hen kunnen leren op het gebied van Geluk, Persoonlijke groei en Succes.

Een uur lang zijn wij jouw GPS naar geluk en succes! Veel luisterplezier.

De hosts van de TIM/TOM-podcast

Timothy

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Timothy_profielfoto-150x150.png

Ik ben Timothy. Een sociale, leergierige, nieuwsgierige en ambitieuze Zeeuws-Vlaming van 32 lentes jong. Ik ben opgegroeid op de boerderij van mijn ouders en heb daar een heerlijke en zorgeloze jeugd gehad tussen de koeien en de velden. Hoewel ik als boerenzoon (nog steeds) met veel liefde en plezier mijn vader een handje help op de boerderij, koos ik voor een andere weg.

Ik ging studeren in Breda

En op kot natuurlijk. Als snel sloot ik me aan bij een studentenvereniging, werd verkozen tot bestuurslid en mocht een jaarlang de studentensoos (-café) laten draaien. Als jonge kerel van 17 was het een leerrijk jaar, maar ik vond het studentenleven interessanter dan mijn studie. Ik veranderde van studie en ontdekte mijn interesse voor gebiedsontwikkeling. Dankzij mijn passie voor salsadansen heb in die periode ook mijn huidige vriendin ontmoet tijdens de Gentse Feesten.

De volgende jaren gingen als “vanzelf”

Ik liep stage bij een adviesbureau in Rotterdam, kreeg daar een baan aangeboden en werk inmiddels al meer dan 10 jaar in de wereld van gebiedsontwikkeling. Al snel ruilde ik mijn studentenkot in Breda voor een appartementje in centrum Antwerpen. Naast het feit dat dit een mooie stad is om in te wonen, was het toen bovenal een handige uitvalsbasis richting mijn lief (die toen nog in Gent woonde), mijn job in Nederland en mijn ouders in Zeeuws-Vlaanderen.

Ik had alles mooi voor elkaar. Een goede job, een tof lief, een eigen woonst: alles wat ik wenste. Toch zat ik in de knoop met mezelf. Ik worstelde – zoals vele 30’ers – met levensvragen, zoals: “Is dit alles?” en “Wat wil ik nu echt?”. Ik miste iets, ik wist alleen niet wat en ging op zoek.

Een beslissing die letterlijk mijn leven heeft veranderd

Tijdens mijn lange autoritten naar het werk ging ik podcasts luisteren in plaats van radio. Ik zette zo mijn eerste stapjes op het pad van persoonlijke ontwikkeling. Ik luisterde inmiddels uren aan podcasts, las tal van zelfhulpboeken, bezocht tientallen masterclasses, seminars en trainingen. Eindelijk iets waar ik mijn leergierige en ambitieuze zelf in kwijt kon. Ik had de smaak van persoonlijke ontwikkeling te pakken!

Specifiek het zelfhulpboek “Think and Grow Rich” van Napoleon Hill drukte bij mij op allerlei knoppen. Ik las over mindset, autosuggestie, doelen stellen, de kracht van masterminds en ik leerde dat alleen actie leidt tot resultaat. Ik kwam erachter dat ik meer wil leren en ondernemen. Ik gebruik dit boek (nog steeds) als mijn persoonlijke leidraad naar een betere versie van mijzelf.

Door de lessen uit “Think and Grow Rich” toe te passen, ontdekte ik waar ik energie van krijg

En dat is: een veilige omgeving creëren waarin mensen zichzelf kunnen zijn en het beste in zichzelf naar boven kunnen halen. Ik wil leren ondernemen, dus ik stelde me een vastberaden doel: een mastermindgroep starten en mezelf omringen met gelijkgezinde ondernemers die, net als ik, stappen willen zetten en willen groeien.

Hieruit ontstond het idee om Mastermind Belgium op te richten. Ik faciliteer masterminds, een soort intervisiegroep, waarin (startende) ondernemers persoonlijk en zakelijk kunnen groeien door van elkaar te leren (peer-learning) en elkaar scherp houden (accountability).

Tom

Mijn naam is Tom Bracke.

Ik voel mij een inspirator, een verbinder en houd van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Om te komen waar ik nu ben, heb ik de afgelopen jaren flink wat uitdagingen op mijn pad
gekregen.
Uitdagingen die ik heb weten ombuigen tot groeikansen… De kans heb ik gepakt en ik kan,
terugkijkend, zeggen dat ik er flink door gegroeid ben.

Een van de belangrijkste onderzoeksgebieden in mijn leven is het ‘voelen’ geweest.

In mijn jeugd ben ik hier ver van weg geraakt. Ik verdoofde letterlijk het voelen, omdat dat ergens
‘makkelijker’ was.
Ik heb in mijn leven verschillende soorten drugs gebruikt, was een goede ‘gelegenheidsdrinker’ en er
erg goed in om het andere mensen naar de zin te maken.
De prijs was hoog. Ik raakte de verbinding met mijzelf kwijt.

Hierdoor ‘dwong’ het leven mij de weg naar binnen te maken. Het roer letterlijk om te gooien.

Ik ontdekte een kracht en een motivatie in mij om het helemaal anders te gaan doen.
In 2017 kwamen er verschillende inspirators op mijn pad en besloot ik een marathon te gaan lopen.
Hierna ben ik gestart met een hypnose opleiding. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Ik
ontdekte mijn oude patronen en de kracht om deze te transformeren. Ik voelde hoe ik zelf
verantwoordelijk ben voor het vormgeven van mijn leven.
Hierna volgden nog veel verschillende opleidingen, zoals de NLP opleiding. Maar ook via
plantreizen en emotioneel lichaamswerk raakte ik steeds dichter bij mijn kern.

Omdat ik enorm geniet van mijzelf en anderen inspireren, hebben we in 2020 de TimTom podcast
opgericht. Hier kan ik mijn passie voor persoonlijke groei vrij laten stromen, samen met mijn
maatje Timothy. Inmiddels staan er 2 awards van de Belgian Podcast Awards te blinken in onze
kasten.

In mijn begeleiding ben ik authentiek. Door mijn doorleefde ervaring, voel ik snel ‘waar de cliënt
zit’.


Via mijn eigen kernwaarden help ik de ander naar een authentiekere versie van zichzelf. Mijn
sessies kenmerken zich door radicale eerlijkheid, diepgang en een flinke dosis humor.
Samen met mijn levenspartner Daniëlle begeleiden we cliënten in onze praktijk, Pure-Being.
We zien hier mensen die gemotiveerd zijn om een diepe transformatie aan te gaan naar hun authentieke
Zelf.

Ben jij gemotiveerd op jouw pad van bewustzijn?
Loop je vast en lukt het je niet om op wilskracht van A naar B te geraken?
Maak dan een afspraak op https://pure-being.be