Over onze podcast

‘TIMTOM Podcast – Jouw GPS naar geluk en succes’ is dé awardwinning Vlaamse podcast over persoonlijke groei.

De show wordt gehost door Timothy van Bambost en Tom Bracke. Podcasten, persoonlijke groei en diepe connecties maken is hun grote passie. Die drie elementen combineren ze om hun levensmissie te leven: zichzelf en anderen inspireren om te groeien.

“Ik ga een podcast starten en jij gaat meedoen”

De twee heren ontmoetten elkaar op een seminar, tijdens een periode waarin ze zelf zoekende waren naar meer geluk en succes in hun leven. De deelden veel interesses, vooral over persoonlijke groei: podcasts, zelfhulpboeken, workshops en trainingen. De twee werden vrienden. Op een dag zei Tom tegen Timothy: ik ga een podcast starten en jij gaat mee doen. Oké, zei Timothy, maar dan wil ik wel commitment: we maken minstens 100 afleveringen. Zo geschiedde…

Inmiddels spraken deze twee mannen al meer dan 200 inspirerende gasten. En al die gasten brengen unieke perspectieven en verhalen naar de podcast, waardoor het luisteren altijd leerzaam en verrijkend is. De podcast word door duizenden luisteraars gesmaakt en is inmiddels meer dan 150.000x gestreamd.

Ons geheime wapen: onbegrensde nieuwsgierigheid

Let wel, bij TIMTOM doen we niet aan doorsnee podcast interviews. We nemen onze tijd voor échte gesprekken. Ze gaan geen vragen of onderwerpen uit de weg. De kracht van de podcast zit in onze voorbereiding: die hebben we niet. We laten het gesprek ontstaan in het moment, onbegrensd nieuwsgierig en onbevooroordeeld. 

1% groei, 99% fun

Humor en zelfrelativering is voor ons heel belangrijk, we schromen er ook niet voor om onszelf als ‘lijdend’ voorwerp te gebruiken in de podcast. Ons motto is niet voor niets: 1% groei, 99% fun. We zijn bloedserieus over het onszelf niet te serieus nemen. Of hoe Tom het graag verwoord: “Serieusheid is de meest ernstige ziekte van deze tijd, die moet je er met wortel en al uittrekken”. We Om aan te geven dat groei en succes vooral moet worden beleefd met plezier. Het leven is al zo serieus. Doe het samen en doe het stap voor stap. Er is geen quick fix als het gaat om het creëren van je mooiste leven leven.

“Er is niet één weg naar geluk en succes, iedereen heeft zijn eigen route”

Iedere week nemen we jou als de luisteraar mee op ontdekkingsreis met een nieuwe ‘route’ naar geluk en succes. Zoals Timothy toepasselijk zegt: “Er is niet één weg naar geluk en succes, iedereen heeft zijn eigen route”. Een gesprek vol verbazingwekkende verhalen, inspiratie verrassende inzichten en levensveranderende lessen. Een reis waar persoonlijke groei, spiritualiteit, gezondheid, geluk en succes centraal staan en waar niets is wat het lijkt.

Onderwerpen: Persoonlijke groei, spiritualiteit, gezondheid, geluk en succes. 


Waar gaan we het over hebben?

Uiteraard over geluk en succes. Maar ook over liefde, stress, zingeving, geld, seksualiteit, burn-out, depressie, angst, verslavingen, status, ego, werk, ondernemen, doelen stellen, leiderschap, groei, focus, meditatie, denken, ontspanning, energie, je persoonlijke missie, innerlijke rust, verdriet, vreugde, vrije wil, pijn, plezier, relaties, ziekte, geloof, opvoeding, gezondheid, vitaliteit, therapie, hypnose, talent, conflicten, humor, bewustzijn, religie, zen-zijn, yoga, mindfulness, … geen onderwerp blijft onbesproken. We gaan samen op zoek naar de geheimen achter geluk en succes. Dit doen we met een gezonde dosis energie en humor.

 • “Wat zijn de ingrediënten voor een gelukkig leven?”
 • Op deze vraag en vragen als:
 • “Hoe kan je je droom realiseren?”
 • “Hoe word je succesvol door te doen wat je leuk vindt?”
 • “Wat maakt nu dat sommige mensen de top bereiken in het leven?”
 • ontdek je gegarandeerd het antwoord tijdens onze podcasts. 


Fun Facts: 

 1. De podcast is gestart op 10-1-2020 met de eerste 3 afleveringen, we waren blij met 100 afleveringen, maar we zijn inmiddels meer dan 100.000 x gestreamd
 2. TIMTOM Podcast heeft twee Belgian Podcast Awards gewonnen: Host of the Year en Beste Podcast in de categorie Inclusivity
 3. Iedere vrijdag om 05.00u lanceren we een nieuwe route
 4. Maarten is hun steun en toeverlaat en helpt hen achter de schermen met het reilen en zeilen van de podcast.
 5. De kleuren groen, oranje en geel zijn niet toevallig gekozen. Het straalt een gevoel uit van groei, energie, vreugde, optimisme, levendigheid, inspiratie, plezier en balans. Precies waar de podcast voor staat.
 6. Timothy en Tom hun human design is respectievelijk projector en manifesting generator. Een podcastgast noemde hen op basis van de human designs Bert (Tom) en Ernie (Timothy). De kleuren geel en oranje verwijzen dus niet alleen naar inspiratie en plezier.
 7. Op onze site plaatsen we van iedere route een blog, met 7 unieke quotes door Kjoe
 8. We organiseren ieder jaar een ludieke actie, zoals:
  • de TimTombola, waar we meer dan € 10.000,- aan prijzen hebben weggeven voor onze eerste verjaardag. Boeken, coachingsessies, online trainingen en nog veel meer.
  • Groeikompas-jaartraject, een spinoff van de TimTombola, waar we met een groep van 20 enthousiaste luisteraars een jaar lang samen opgetrokken hebben om de beste versie van onszelf te worden. Hieruit zijn mooie vriendschappen ontstaan.
  • De TIMTOM Podcast Zomertoer, waar we op 8 dagen een toer deden dwars door Nederland, 17 podcasts opnamen met gasten, in totaal meer dan 40u aan content. 
  • TIMTOM Podcast Festival. Bedacht en georganiseerd in 6 weken tijd. Uitverkochte eerste editie met 200 aanwezigen. Tweede editie staat al in de agenda: 9 september 2023.
 9. Uit de podcast is een community ontstaan Vrienden van TIMTOM. Een community van gelijkgestemden die samen willen groeien. Samen met Vrienden van TIMTOM worden tal van activiteiten georganiseerd, zoals coachingsessies, workshops, netwerkborrels en ervaringsdagen.
 10. TIMTOM Podcast organiseert jaarlijks het TIMTOM Podcast Festival

De hosts van de TIM/TOM-podcast

Timothy

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Timothy_profielfoto-150x150.png

Ik ben Timothy. Een sociale, leergierige, nieuwsgierige en ambitieuze Zeeuws-Vlaming van 36 lentes jong. Ik ben opgegroeid op de boerderij van mijn ouders en heb daar een heerlijke en zorgeloze jeugd gehad tussen de koeien en de velden. Hoewel ik als boerenzoon (nog steeds) met veel liefde en plezier mijn vader een handje help op de boerderij, koos ik voor een andere weg.

Ik ging studeren in Breda

En op kot natuurlijk. Als snel sloot ik me aan bij een studentenvereniging, werd verkozen tot bestuurslid en mocht een jaarlang de studentensoos (-café) laten draaien. Als jonge kerel van 17 was het een leerrijk jaar, maar ik vond het studentenleven interessanter dan mijn studie. Ik veranderde van studie en ontdekte mijn interesse voor gebiedsontwikkeling. Dankzij mijn passie voor salsadansen heb in die periode ook mijn huidige vriendin ontmoet tijdens de Gentse Feesten.

De volgende jaren gingen als “vanzelf”

Ik liep stage bij een adviesbureau in Rotterdam, kreeg daar een baan aangeboden en werk inmiddels al meer dan 10 jaar in de wereld van gebiedsontwikkeling. Al snel ruilde ik mijn studentenkot in Breda voor een appartementje in centrum Antwerpen. Naast het feit dat dit een mooie stad is om in te wonen, was het toen bovenal een handige uitvalsbasis richting mijn lief (die toen nog in Gent woonde), mijn job in Nederland en mijn ouders in Zeeuws-Vlaanderen.

Ik had alles mooi voor elkaar. Een goede job, een tof lief, een eigen woonst: alles wat ik wenste. Toch zat ik in de knoop met mezelf. Ik worstelde – zoals vele 30’ers – met levensvragen, zoals: “Is dit alles?” en “Wat wil ik nu echt?”. Ik miste iets, ik wist alleen niet wat en ging op zoek.

Een beslissing die letterlijk mijn leven heeft veranderd

Tijdens mijn lange autoritten naar het werk ging ik podcasts luisteren in plaats van radio. Ik zette zo mijn eerste stapjes op het pad van persoonlijke ontwikkeling. Ik luisterde inmiddels uren aan podcasts, las tal van zelfhulpboeken, bezocht tientallen masterclasses, seminars en trainingen. Eindelijk iets waar ik mijn leergierige en ambitieuze zelf in kwijt kon. Ik had de smaak van persoonlijke ontwikkeling te pakken!

Specifiek het zelfhulpboek “Think and Grow Rich” van Napoleon Hill drukte bij mij op allerlei knoppen. Ik las over mindset, autosuggestie, doelen stellen, de kracht van masterminds en ik leerde dat alleen actie leidt tot resultaat. Ik kwam erachter dat ik meer wil leren en ondernemen. Ik gebruik dit boek (nog steeds) als mijn persoonlijke leidraad naar een betere versie van mijzelf.

Door de lessen uit “Think and Grow Rich” toe te passen, ontdekte ik waar ik energie van krijg

En dat is: een veilige omgeving creëren waarin mensen zichzelf kunnen zijn en het beste in zichzelf naar boven kunnen halen. Ik wil leren ondernemen, dus ik stelde me een vastberaden doel: een mastermindgroep starten en mezelf omringen met gelijkgezinde ondernemers die, net als ik, stappen willen zetten en willen groeien.

Hieruit ontstond het idee om Mastermind Belgium op te richten. Ik faciliteer masterminds, een soort intervisiegroep, waarin (startende) ondernemers persoonlijk en zakelijk kunnen groeien door van elkaar te leren (peer-learning) en elkaar scherp houden (accountability).

Tom

Mijn naam is Tom Bracke.

Ik voel mij een inspirator, een verbinder en houd van persoonlijke groei en ontwikkeling.

Om te komen waar ik nu ben, heb ik de afgelopen jaren flink wat uitdagingen op mijn pad
gekregen.
Uitdagingen die ik heb weten ombuigen tot groeikansen… De kans heb ik gepakt en ik kan,
terugkijkend, zeggen dat ik er flink door gegroeid ben.

Een van de belangrijkste onderzoeksgebieden in mijn leven is het ‘voelen’ geweest.

In mijn jeugd ben ik hier ver van weg geraakt. Ik verdoofde letterlijk het voelen, omdat dat ergens
‘makkelijker’ was.
Ik heb in mijn leven verschillende soorten drugs gebruikt, was een goede ‘gelegenheidsdrinker’ en er
erg goed in om het andere mensen naar de zin te maken.
De prijs was hoog. Ik raakte de verbinding met mijzelf kwijt.

Hierdoor ‘dwong’ het leven mij de weg naar binnen te maken. Het roer letterlijk om te gooien.

Ik ontdekte een kracht en een motivatie in mij om het helemaal anders te gaan doen.
In 2017 kwamen er verschillende inspirators op mijn pad en besloot ik een marathon te gaan lopen.
Hierna ben ik gestart met een hypnose opleiding. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Ik
ontdekte mijn oude patronen en de kracht om deze te transformeren. Ik voelde hoe ik zelf
verantwoordelijk ben voor het vormgeven van mijn leven.
Hierna volgden nog veel verschillende opleidingen, zoals de NLP opleiding. Maar ook via
plantreizen en emotioneel lichaamswerk raakte ik steeds dichter bij mijn kern.

Omdat ik enorm geniet van mijzelf en anderen inspireren, hebben we in 2020 de TimTom podcast
opgericht. Hier kan ik mijn passie voor persoonlijke groei vrij laten stromen, samen met mijn
maatje Timothy. Inmiddels staan er 2 awards van de Belgian Podcast Awards te blinken in onze
kasten.

In mijn begeleiding ben ik authentiek. Door mijn doorleefde ervaring, voel ik snel ‘waar de cliënt
zit’.


Via mijn eigen kernwaarden help ik de ander naar een authentiekere versie van zichzelf. Mijn
sessies kenmerken zich door radicale eerlijkheid, diepgang en een flinke dosis humor.
Samen met mijn levenspartner Daniëlle begeleiden we cliënten in onze praktijk, Pure-Being.
We zien hier mensen die gemotiveerd zijn om een diepe transformatie aan te gaan naar hun authentieke
Zelf.

Ben jij gemotiveerd op jouw pad van bewustzijn?
Loop je vast en lukt het je niet om op wilskracht van A naar B te geraken?
Maak dan een afspraak op https://pure-being.be