Vertellis: de revolutionaire gids voor diepgaande gesprekken – Route 181 met Bart KloosterhuisZonder dat je het wellicht in de gaten hebt, zou de vraag: “Vertellis?” allicht de meest gestelde vraag zijn die je voorgelegd kunt krijgen naast die andere vraag: “Hoe gaat het?”. Bij het opnemen van aflevering 181 van onze podcast bedachten we ons eigenlijk dat juist deze vraag (Vertellis?) in onze eerste aflevering had moeten zitten! Het is de ultieme vraag om tot mooie, diepgaande gesprekken te kunnen komen. Iets gelijkaardigs dacht onze gast van deze week ook, Bart Kloosterhuis.

Een mooie toekomst voor de boeg, goed zijn in bepaalde dingen op het gebied van sport, scholing en persoonlijke groei. Maar Bart dacht daar toch anders over. Reizen, kennis vergaren en op onderzoek uitgaan naar de zin van het leven. Dat werd zijn missie. Om dit uit te leggen aan zijn ouders, die zijn keuzes niet goed begrepen, kwam hij bij zijn moeder met de vraag: ‘Vraag me eens waarom ik deze keuzes maak?”.

Het ontstaan van een tof idee was geboren! Voor zijn vertrek voor een wereldreis schreef Bart op kaartjes allerlei vragen en dit leidde tot tofste kerstdagen ooit. Diepgaande gesprekken naar aanleiding van de vragen die allemaal begonnen met: “Vertellis?”. Van het een kwam het ander en eenwereldwijd succes was geboren. Maar toch, succes is leuk maar brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee.  Groter is niet altijd beter. Het verhaal van hem luistert als een spannend boek.

Bart neemt ons mee op reis langs wijze levenslessen, het uit uw comfortzone stappen en gegarandeerd ga je na afloop van het beluisteren van de podcast zelf vaker de vraag stellen: “Vertellis?”.


8 Inspirerende quotes van Bart Kloosterhuis

  • “Een goede vraag kan je leven op een ander pad brengen”
  • “Ga vaker offline, maak ruimte voor zelfreflectie en start betekenisvolle gesprekken met je dierbaren”
  • “Zelfreflectie is belangrijk”
  • “Hou het concreet en simpel”
  • “Elk goed verhaal start met een gedurfd doel”
  • “Hou het leven niet te comfortabel voor jezelf maar maak het uitdagend”
  • “Pijn + reflectie = groei”
  • “Relatiereflectie”

Veel Luisterplezier!

Alles over het kaartspel en de vele varianten + meer vind je op de website:

https://vertellis.nl/

Hier vind je ook de “Vertellis vrijdag vraag”.


Tekst Door Rene Henkes


Beluister deze aflevering: