Spaanse dromen: beleggen in vastgoed – route 171 met Yana Van den Eede

Zoek je naar een manier om te beleggen in vastgoed en overweeg je om te investeren in Spaans vastgoed? In deze aflevering van Route 171 bespreekt Jana Van den Eede haar ervaringen en inzichten over het beleggen in Spaans vastgoed. Ze deelt praktische tips en advies over waar je op moet letten bij het beleggen in vastgoed in Spanje en welke valkuilen je moet vermijden. Luister nu naar deze interessante aflevering en ontdek hoe je succesvol kunt beleggen in Spaans vastgoed.

Dromen van een huis onder de Spaanse zon was voor Jana Van Den Eede eigenlijk geen droom maar een feit. “We gaan het gewoon doen!” lijkt de verbindende factor in het leven van haar.

Niets geen ‘Ja maar’ of ‘Zou dat wel gaan lukken?’. Dat zijn vragen die niet bij haar opkomen.  Zij doet alles vanuit passie en er vol voor gaan. En dat levert prachtige verhalen, anekdotes en smakelijke missers op, maar daarbij werd nooit het doel uit het oog verloren.

“Gewoon gelukkig zijn heb je niet veel voor nodig”

“Gewoon gelukkig zijn heb je niet veel voor nodig”

Van de droom om F16 piloot te worden vanaf de basisschool naar een uiteindelijk een makelaar maar dan net even anders. Het kan raar vliegen in het leven. Daarbij legt ze feilloos bloot hoe de verschillen in cultuur, mentaliteit en levensinstelling tussen de mensen is geëvolueerd in de loop der tijd. En dat heeft mede bepaald wat haar keuzes zijn geweest om te komen tot waar zij nu in het leven staat.

“Leven om te werken of werken om te leven”

Door al van jongs af aan te werken en te zorgen voor eigen inkomsten, kon Jana het zich permitteren om bijna volledig financieel onafhankelijk haar levenspad te belopen. Een wijze raad die zij samen met haar man uitdraagt.

“U leeft in een illusie”

Waar bij de traditionele huizenverkoop wordt gekeken vanuit het perspectief vanuit de verkoper, draait Jane het om. Zij werkt vanuit de kant van de koper. Door middel van waardebepaling van huizen die nog niet te koop staan via de gekende kanalen kunnen koper en verkoper elkaar vinden. En dit betekend lagere kosten en voor de verkoper precies meer wint omdat er minder afdrachten zijn. Win win situatie.

Zonder goede voorbereiding is iedere onderhandeling min of meer gedoemd om te mislukken. Dus laat kennis en voorbereiding de boventoon voeren voordat er echt onderhandeld gaat worden. En, daar zijn ze weer: ‘BEPAAL JE GRENZEN!’. En precies daar schort het nog weleens aan volgens Jane. Terwijl het precies die investering is die uiteindelijk de meeste winst oplevert. Winst in de zin van achteraf blij kunnen zijn dat je een goede aankoop hebt gedaan zonder zaken die over het hoofd zijn gezien.

Niet alleen voor kopers en verkopers een interessant verhaal maar ook zeker voor huurders of iedereen die gewoon gelukkig is op de plek waar je je thuis voelt.

“Onderhandelen is een spel”

Luister hier deze aflevering: