ROUTE 10: Wat hebben de kringwinkel en hiphop met elkaar gemeen? – met Nonkel Guy

“ Stop met zoeken, het leven is te kort. En pak het niet te serieus, want je komt er toch niet levend uit.”

Nonkel Guy, die mee aan de wieg stond van de àllereerste hiphoplichting in België, kennen we beter als de dj van het Antwerpse hiphopcollectief Halve Neuro waar “slons die van ons” ook deel van uitmaakt.

Guy werkt voor de Kringwinkel en is eveneens syndicaal afgevaardigde, deze werelden hebben veel meer gemeen dan we zouden denken.

Waarom moet je deze aflevering beluisteren?

  • wat is het succesverhaal achter Halve Neuro?
  • Wat hebben de kringwinkel en hiphop met elkaar gemeen?
  • En Nonkel Guy heeft dé oplossing voor het Belgische begrotingstekort

Veel luisterplezier in deze ‘hiphoppende’ en strijdvaardige podcastaflevering.

“ Leef je leven, probeer gelukkig te zijn of nie, mij boeit het nie” – Nonkel Guy

Zeven interessante weetjes van the one and only “DJ Nonkel Guy”

  1. Omring je met positieve mensen en probeer negativiteit  zoveel mogelijk uit je leven te houden.
  2. Het is nooit de ambitie geweest om door te breken, dat is allemaal heel spontaan gebeurt. Hetgeen ik aan het doen was, wou ik goed doen. Je wou gewoon respect van je Peer Group. Dat was de maatstaf van succes, gewoon die bevestiging.
  3. DJ en syndicaal afgevaardigde 2 verschillende werelden?  Eigenlijk niet want het is je inzetten voor andere mensen.
  4. Halve Neuro is begonnen als een grap. Ons nummer “pakt den vélo” (https://www.youtube.com/watch?v=90PCKtQ2riA&gl=BE) kwam op juist dezelfde moment uit met de introductie van de stadsfietskes in Antwerpen en de media heeft die link gelegd. Zo zijn wij bekend geworden.
  5. Probeer te vinden wat je gelukkig maakt, doe dat gewoon en deel dat met de mensen die je graag hebt. Denk dat dat het belangrijkste is.
  6. Oplossing voor begrotingstekort in België: Er staat 220 miljard Belgisch geld in het buitenland. Haal dit terug en laat ze 10 % belastingen betalen dan heb je 22 miljard en er is een gat van 13 miljard. Dat betekent nog 9 miljard over dat je kunt investeren in onderwijs, gezondheidszorg, et cetera… Er is wel geld, maar mensen willen dat niet geloven.
  7. Zoeken  en verlangen naar geluk maakt mensen dikwijls ongelukkig. Je zoekt naar iets dat eigenlijk niet te bereiken is.

Volg Nonkel Guy via facebook.com/nonkel.guy

Beluister deze aflevering: